FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Besplatna informatička izobrazba za 600 osoba

Autor: vvar
VARAŽDIN, 2. svibnja 2011. (Hina) - Besplatnu informatičku izobrazbu u pučkim otvorenim učilištima u sklopu projekta "4 za 600" u Varaždinu, Ludbregu, Novome Marofu i Ivancu pohađa 480 nezaposlenih osoba i 120 zaposlenih informatički neosposobljenih osoba s područja Varaždinske županije.

Riječ je o 290.000 eura vrijednom projektu koji s 250.000 eura sufinancira Europska unija iz IPA pretpristupnog programa, a kojim se nezaposlenim i informatički neosposobljenim osobama želi omogućiti da s ostalima budu ravnopravnije u utakmici na tržištu rada i pri dobivanju posla, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u palači "Herzer" u Varaždinu.

Od 600 polaznika besplatne informatičke izobrazbe polovica je iz Varaždina, a ostatak iz ostala tri grada partnera u projektu, istaknula je Mirjana Premuž, ravnateljica varaždinskoga Pučkog otvorenog učilišta koje je nositelj projekta. Dodala je kako je to logično jer u Varaždinu ima najviše nezaposlenih osoba te među njima najviše onih informatički neosposobljenih.

Provedba projekta "4 za 600" počela je u studenome prošle godine, a trebala bi završiti najkasnije krajem listopada ove godine. Na projektu je zaposleno 14 osoba s popisa nezaposlenih osoba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Područne službe u Varaždinu, među kojima 12 informatičara. Svima koji završe edukaciju u radnu će knjižicu biti upisana zvanja operatera na računalu ili operatera poslovne primjene računala.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je da su projekti cjeloživotne izobrazbe iznimno važni, ne samo za Varaždin i Varaždinsku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku, koja ima vrlo nepovoljnu strukturu nezaposlenih. Čak 45 posto nezaposlenih u Hrvatskoj su ljudi bez radnih kvalifikacija koji teško pronalaze posao i naša je zadaća da to što prije promijenimo, rekao je Čehok.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙