FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božica Jelušić dobitnica nagrade "Zvonimir Golob"

Autor: ista
KOPRIVNICA, 5. svibnja 2011. (Hina) - Božica Jelušić, pjesnikinja iz Đurđevca dobitnica je nagrade "Zvonimir Golob" za 2011. godinu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj je dodijelila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR).

Nagrada joj je pripala za pjesmu "Žeđ", a sastoji se od "Velike zlatne plakete", izvijestio je jutros UBIUDR.

Autorica je poznata hrvatska pjesnikinja, koja je do sada objavila i četrdesetak knjiga, suradnica je više listova i časopisa, a prevodi i s engleskog i njemačkog.

Na natječaj, koji se organizira već devetu godinu, ove je godine radove poslao 872 autora iz Hrvatske, Njemačke, Kanade, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Zbog velikog broja pristiglih radova, Prosudbeni sud u sastavu Josip Palada, Kostadinka Velkovska i Mladen Pavković, odlučio je prigodnim Priznanjem UBIUDR-a nagraditi još pet autora.

Nagrada će dobitnici biti uručena početkom lipnja u Đurđevcu, na obljetnicu smrti Zvonimira Goloba.

Svrha je nagrade potaknuti književne stvaratelje na pisanje poezije, te na sjećanje na istaknutog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba, rođenog Koprivničanca.

Do sada su nagradu dobili Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić, Duško Gruborović, Stanka Gjurić, Maja Gjerek, Kolinda Vukman i Alka Vuica.

(Hina) pp/xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙