FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sjednica Gradskog vijeća

Autor: ivuc
OSIJEK, 4. svibnja 2011.(Hina) - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) izjavio je danas u Osijeku kako se uskoro očekuje početak radova na dvije važne gradske investcije - obnovi Trga slobode te dogradnji osječke južne obilaznice.

Odgovarajući na upite vijećnika na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća, Bubalo je kazao kako je proveden natječaj za izgradnju dodatna dva traka južne obilaznice te kako se, nakon žalbenih rokova, očekuje potpisivanje ugovora za izvođenje radova. Rekao je i da je ishođena lokacijska dozvola za obnovu Trga slobode te da gradska uprava očekuje izradu troškovnika, kako bi se moglo krenuti s raspisivanjem natječaja, nakon čega će se i znati točna cijena radova.

Odgovarajući na upit vijećnika SDP-a Gorana Mikana odustaje li grad od suvlasništva nad osječkom Zračnom lukom, Bubalo je kazao kako smatra da bi bilo bolje kada bi Zračnom lukom upravljao privatni kapital jer je država kao sadašnji većinski vlasnik, rekao je, bila prilično inertna prema razvoju zračnog prijevoza na tom području. Dodao je kako gradska uprava očekuje dogovor s državom radi pronalaska potencijalnih poslovnih partnera za razvoj osječke Zračne luku.

Vijećnica SDP-a Biljana Borzan prozvala je gradonačelnika Bubala za licemjerje, ustvrdivši da su nedavne grafite "HDZ=SDP" u središtu Osijeka ispisivali članovi HDSSB-a, što je, kaže Borzan, utvrdila policija tijekom ispitivanja dvojice počinitelja. Ocijenila je kako je taj događaj u suprotnosti s nedavnim potezom gradske uprave o nagrađivanju građana koji prijavljuju uništavanje gradske imovine.

Bubalo je odgovorio da nema informaciju da su to učinili članovi njegove stranke. Dodao je kako osuđuje taj čin i očekuje od počinitelja da pokriju troškove uklanjanja grafita, ocijenivši kako je poruka tog grafita "odraz razmišljanja naroda, koji živi u Osijeku i ovom prostoru".

Borzan je odgovorila kako taj slučaj podsjeća na kampanju u izborima za predsjednika RH, u kojoj je HDSSB podupirao Milana Bandića i Osijek bio ispisan grafitima "Josipović ateist".

(Hina) xivuc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙