FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki ŽDO istražuje ratne zločine na području Siska

Autor: ivuc
OSIJEK/SISAK, 27. travnja 2011.(Hina) - Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) istražuje ratne zločine koji su se tijekom Domovinskog rata dogodili na području Siska, doznaje se danas od toga ŽDO-a.

Glasnogovornik osječkoga ŽDO-a Zvonko Kuharić potvrdio je za Hinu da se provode istražne radnje i dodao da je predmet prebačen u osječki ŽDO na temelju odluke glavnoga državnog odvjetnika, ali nije mogao reći o kojim je slučajevima ratnog zločina riječ i u kojim su se okolnostima oni dogodili budući da se, po Zakonu o Državnom odvjetništvu, do donošenja državnoodvjetničke odluke informacije o postupcima ŽDO-a ne mogu iznositi u javnost.

Ni županijski državni odvjetnik u Sisku Stipe Vrdoljak nije mogao reći o kojem je predmetu riječ. Samo je potvrdio za Hinu da istražne radnje koje provodi Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku nisu u vezi s ratnim zločinom u Dvoru počinjenim 1995., koji se istražuje po nalogu sisačkoga državnog odvjetništva.

Po napisima nekih medija, istragom je obuhvaćeno desetak osoba koje su tijekom Domovinskog rata imale zapovjedne ovlasti u civilnim i vojnim strukturama na sisačkom području, gdje je u ratnim zbivanjima ubijen veći broj civila srpske nacionalnosti.

(Hina) xivuc/xscar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙