FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton: SAD podupire težnje i ulogu Hrvatske

Autor: dhai
WASHINGTON, 3. svibnja 2011.(Hina) - Sjedinjene Države snažno podupiru težnje Hrvatske prema članstvu u Europskoj uniji koje je ključno, kao i njezinu ulogu u Europi i regiji, izjavila je u utorak američka državna tajnica Hillary Clinton nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem u Washingtonu.

Ocjenujući da je Josipovićev posjet SAD-u "jako značajan", te da je prethodno imao "vrlo dobar" sastanak s potpredsjednikom Joe Bidenom i s drugim dužnosnicima u Washingtonu, Clinton je hrvatskom predsjedniku izrazila "toplu dobrodošlicu" te naglasila kako "SAD u cijelosti podupire težnje Hrvatske, ne samo za članstvo u EU koje je naravno ključno, već i ulogu koju Hrvatska igra u Europi i regiji".

Clinton je spomenula i Josipovićev posjet Chicagu, u kojem je ona rođena i odrasla, dodajući kako zna da u tom gradu živi velika hrvatska zajednica.

Josipović je, među ostalim, istaknuo kako je "potpora i prijateljstvo SAD-a jako značajno za Hrvatsku od samoga početka", te dodao kako je sastanak s državnom tajnicom bio "vrlo plodan".

Hrvatski predsjednik u utorak će se sastati i s Diane Orentlicher, zamjenicom veleposlanika SAD-a za pitanja ratnih zločina.

U utorak kasno poslijepodne, po lokalnom vremenu, na Capitol Hillu će se susresti s kongresnicima iz Republikanske i Demokratske stranke - članovima Hrvatskog kongresnog kluba, sa senatorom hrvatskog podrijetla Markom Begichem, kao i s pripadnicima hrvatske zajednice u Washingtonu.

(Hina) xdh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙