FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija optužila špijuna koji je izdao agente

Autor: mhaj
MOSKVA , 3. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Ruska savezna služba sigurnosti (FSB) u utorak je priopćila kako je utvrdila krivnju muškarca kojega su ruski mediji identificirali kao glavnoga špijuna koji je prošle godine izdao niz agenata koji su djelovali u SAD-u.

Ruski mediji izvijestili su kako je za izdaju 10 ruskih agenata deportiranih iz SAD-a i izručenih Rusiji u bečkoj zračnoj luci u srpnju prošle godine odgovoran Aleksander Potejev.

U medijskim izvješćima Potejev se opisuje kao pukovnik u tajnoj službi i zamjenik šefa Odjela za obuku špijuna koji djeluju u SAD-u bez diplomatskog pokrića. Oni su izvijestili kako je Potejev pobjegao u Sjedinjene Države samo nekoliko dana prije nego što je skupina špijuna uhićena.

FSB je izvijestio kako su vojni tužitelji u utorak podigli optužnicu protiv ruskoga državljana A. N. Potejeva 21. travnja, nakon što su FSB-ovi istražitelji ustanovili da je kriv za izdaju i dezerterstvo. Uhićenje članova ruske špijunske mreže u SAD-u ruske je tajne službe dovelo u iznimno neugodnu situaciju.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙