FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: potpisan sporazum o sufinanciranju izgradnje industrijskih kolosijeka

Autor: dmar
VUKOVAR, 3. svibnja 2011. (Hina) - Sporazum o sufinanciranju izgradnje, odnosno sanacije industrijskih kolosijeka potpisali su danas vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, direktor HŽ Carga Zlatko Rogožar, direktor Vukovarske gospodarske zone Dragan Njegić i direktor Agita Srećko Đuranović, priopćeno je iz HŽ-a.

Cilj sporazuma je poticanje i jačanje poduzetničke inicijative, a njime se određuje način sufinanciranja, projektiranja i izgradnje, odnosno sanacije postojećih industrijskih kolosijeka u Vukovarskoj gospodarskoj zoni koje će sufinancirati HŽ Cargo, Grad Vukovar i Agit.

Projekt revitalizacije industrijskih kolosijeka izravan je poticaj razvoju industrijske proizvodnje jer takvi kolosijeci služe isključivo za utovar i istovar robe pojedinih korisnika prijevoza, a u privatnom su ili mješovitom (privatno-državnom) vlasništvu.

Na tim se kolosijecima obavlja preko 80 posto ukupnog utovara i istovara HŽ Carga, stoga HŽ Cargo sudjeluje u njihovoj revitalizaciji gdje s vlasnikom pronađe ekonomsku opravdanost, kao i svoj strateški interes, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙