FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija i DGU: sporazum o izradi prostornih podloga

Autor: tper
ZAGREB, 18. travnja 2011. (Hina) - Zagrebačka županija i Državna geodetska uprava potpisali su danas sporazum o sufinanciranju izrade i ažuriranja službenih prostornih podloga državne izmjere i katastra nekretnina za razdoblje od 2011. do 2014. godine.

Sporazum su potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić.

Za izradu i ažuriranje službenih prostornih podloga potrebno je 1,9 milijuna kuna, pri čemu Županija sufinancira 50 posto, a općine i gradovi 50 posto, istaknuo je župan Kožić.

Kazao je kako je izrada i ažuriranje službenih prostornih podloga iznimno važno za prostorno planiranje, jer se u praksi nerijetko događa da prostorni planovi nisu usklađeni sa stanjem na terenu. Ovo će omogućiti da takvih odstupanja bude manje, istaknuo je.

Izradom i ažuriranjem službenih prostornih podloga, prije svega digitalnih ortofoto karata, omogućit će se Županiji i njenim gradovima i općinama korištenje digitalnih podataka koji će omogućiti bolju usklađenost prostornih planova sa situacijom na terenu, kazao je Kožić.

Smatra kako će biti koristi od spomenutog sporazuma, odnosno kako će općine , gradovi i županija u svakom trenutku imati podloge koje će odgovarati stvarnom stanju na terenu.

Bačić je istaknuo kako sporazum omogućuje da županije, gradovi i općine na efikasniji način mogu pristupiti podacima u trenutku kada im trebaju.

Smisao sporazuma je da sve podloge, a to su topografske karte, digitalne ortofotokarte, foto planovi, podaci registra prostornih jedinica, podaci katastarskog plana budu na raspolaganju potpisnicima sporazuma u onom trenutku kada im trebaju i sa stanjem koje im treba, kazao je.

Za općine i gradove je bitno da raspolažu najnovijim podacima, jer će se na taj način stvoriti pretpostavke za bolje planiranje, istaknuto je.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙