FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metro srezao gubitak, potvrdio prognoze za 2011.

Autor: gvla
FRANKFURT, 3. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Treći po veličini svjetski maloprodajni div Metro u utorak je priopćio da je u prvom tromjesečju zabilježio tri milijuna eura neto gubitka, što je daleko manje no što su analitičari očekivali, i potvrdio je važeće prognoze za tekuću godinu.

U istome razdoblju godine ranije gubitak te njemačke kompanije iznosio je 16 milijuna eura, a analitičari su očekivali da će u prvom ovogodišnjem tromjesečju biti otprilike u istoj visini.

Organska dobit prije kamata, poreza i izvanrednih stavki uvećana je na godišnjoj razini 6,6 posto na 145 milijuna eura, stoji nadalje u priopćenju, što je uglavnom rezultat rezanja troškova i poboljšane produktivnosti.

Prihodi grupacije umanjeni su na 15,5 milijardi eura, sa 16 milijardi u prvome tromjesečju 2010., pri čemu su gubici na domaćem njemačkom tržištu gotovo u cijelosti nadoknađeni rastom u regiji istočne Europe.

Metro će se i dalje fokusirati na međunarodno poslovanje i planira ove godine u inozemstvu otvoriti 110 novih trgovina.

Grupacija je potvrdila važeću prognozu rasta prihoda u ovoj godini "za više od četiri posto", te rasta operativne dobiti prije izvanrednih stavki za "oko 10 posto".

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙