FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: obilježen praznik rada

Autor: dspo
PULA, 1. svibnja 2011.(hina) - Međunarodni praznik rada 1. svibnja Puljani su tradicionalno obilježili u Šijanskoj šumi gdje je održan cjelodnevni kulturno-zabavni program uz nastup pulskih mažoretkinja, kulturno-umjetničkih društava te plesnih skupina.

Na pulskom Trgu Portarata jutros je održana tradicionalna svečanost obilježavanja praznika rada na kojoj je pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvao sve ljude na zajedništvo jer nam "samo na taj način može biti sutra bolje".

Prema njegovim riječima Pula je u proteklih nekoliko godina daleko najviše sredstava uložila upravo u osnovnoškolstvo i obrazovanje jer, "bez znanja i razvoja utemeljnoga na znanju nemamo dobru budućnost".

Ustvrdivši kako na ovogodišnjem skupu nema sindikalnih obilježja potpredsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Rajko Kutlača izrazio je nezadovoljstvo što "živimo u državi koja tolerira pljačku u kojoj 20 posto radno aktivnih ljudi, koji rade u proizvodnji, hrane cijelu državu".

"Ova je država svojim odlukama o privatizaciji dovela do toga da imamo više umirovljenika nego radnika, što je uistinu nepojmljivo", naglasio je Kutlača.

Potpredsjednica SSSH Istarske županije Gordana Ferenčić ustvrdila kako je golema moć radništva te kako se golema snaga krije u rukama radnika. Zato se danas, kao i prije 122 godine, hrvatsko radništvo mora "probuditi i urediti svoju kuću".

"Neće to umjesto nas urediti ni EU, niti Svjetska banka jer su oni produžene ruke globalnog kapitala", zaključila je Ferenčić.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙