FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić pozvao na proslavu 1. svibnja u Maksimiru

Autor: dber
ZAGREB, 29. travnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je danas Zagrepčane na proslavu 1. svibnja u Maksimir, gdje će biti izveden prigodni program i podijeljeno 37.000 porcija graha.

Bandić je na konferenciji za novinare izvijestio kako je ove godine proslava Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, isključivo u organizaciji grada Zagreba, dodajući da su je dosad organizirali sindikati uz novčanu potporu grada.

Građani će se okupiti na Zrinjevcu između devet i 10 sati, a zatim će u povorci krenuti prema Maksimiru, gdje će od 11 do 17 sati biti upriličen prigodni program koji počinje klasičnim evergrinima, a tijekom dana zabavljat će ih tamburaški sastav Ružmarin, Vladimir Kočiš Zec, Boris Babarović Barba, Lana Jurčević, Zdravko Škender i Vertigo bend.

Gradonačelnik Bandić čestitao je Međunarodni praznik rada i blagdan Sv. Josipa Radnika te je poručio da je proslava u Maksimiru duga zagrebačka tradicija koju i u kriznim i recesijskim vremenima drži važnom i potrebnom.

"Ovaj je blagdan podsjetnik na stalnu zadaću dogradnje i zaštite radničkih prava i brige za dostojanstvo svakog čovjeka, posebno onoga koji svojim radom stvara materijalne pretpostavke za boljitak zajednice", rekao je Bandić.

Istaknuo je i kako sadašnji trenutak "još važnijim čini i princip solidarnosti, princip ravnomjerne podjele tereta izlaska iz kompleksne krize kojoj svjedočimo". "Potrebno nam je također više optimizma, hrabrosti i vjere u vlastite mogućnosti", rekao je i još jedanput pozvao građane na proslavu Međunarodnog praznika rada u Maksimiru uz tradicionalni prvosvibanjski grah i druženje.

Nije želio komentirati tvrdnju da je upućivanje zakona o referendumu u saborsku proceduru pokušaj i HDZ-a i SDP-a da ga smijene s gradonačelničke dužnosti, a na prozivke iz HNS-a za nered i nerad odgovorio je kako je očito mnogima u Gradskoj skupštini cilj da ga nema. "No, ja sam ovdje. I još ne vidim tko bi došao umjesto mene", dodao je.

(Hina) xbdj yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙