FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanom sjednicom proslavljen Dan grada Križevaca

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 27. travnja 2011. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća danas je proslavljen Dan Križevaca i 759. obljetnica grada.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, među ostalima, bio je i potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić, koji je prije sjednice s gradonačelnikom Brankom Hrgom i direktorom tvrtke "Palir" Marinkom Babićem potpisao ugovor o financiranju izgradnje sekundarne vodovodne mreže za prigradska naselja Apatovec, Prikraj, Sveti Martin i Špiranec.

Vrijednost radova je dva milijuna 249 tisuća kuna, a financiraju ih mjerodavno ministarstvo sa 60 posto i grad Križevci sa 40 posto.

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg podsjetio je na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća na postignuća u gospodarstvu i društvenim djelatnostima u proteklih godinu dana, a među ostalim je istaknuo izgradnju tvornice talijanskoga MEP-a i križevačkoga Strojometala te Srednje škole Ivana Seljanca na mjestu negdašnje vojarne, što je bila najveća investicija u povijesti križevačkog školstva.

Hrg je naglasio kako će učiniti sve da se na tome mjestu uskoro izgradi i dom za starije i nemoćne te četvrti dječji vrtić u Križevcima.

Potpredsjednik vlade Božidar Pankretić odao je Križevčanima priznanje na slozi, zajedništvu i postignućima, a posebno je zahvalio hrvatskim braniteljima i pritom naglasio da u današnjim trenucima kada, kako je rekao, ima podosta nepravde i nekih poruka koje nikada nećemo prihvatiti, trebamo još više sloge i jedinstva u očuvanju domovine.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Plaketu su primili Terezija Horvat, vlč. Krešimir Žinić i Športsko-ribolovni klub Križevci, a priznanja su dodijeljena Mariji Prodan, Neni Prosenečki, Đuri Škvorcu, DVD-u Majurec i Lovačkome društvu Sv. Hubertu u Križevcima. Gradonačelnik Branko Hrg posebne je zahvalnice dodijelio Borisu Čataju i Ani Đurinić.

Također su predstavljeni prvi primjerci medalje otisnute u srebru i bakru "Medalja trećega hrvatskog sveca - svetog Marka Križevčanina", rad akademskog kipara i medaljara Damira Mataušića, a tim povodom nazočnima se obratio i biskup bjelovarski i križevački msgr. Vjekoslav Huzjak.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća bili su i čelnici Paga, Čitluka, Ludbrega, Vrbovca, Đurđevca i Svetog Ivana Zeline.

Križevci, koji slave 759. obljetnicu, povlastice slobodnoga kraljevskog grada dobili su 24. travnja 1252.

(Hina) xnmau yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙