FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera predstave "Kako je Tonkica kupovala kruh"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. travnja 2011. (Hina) - U dubrovačkom Kazalištu Marina Držića u petak će biti izvedena premijera predstave za djecu "Kako je Tonkica kupovala kruh", autora Jasena Boka, koju je na scenu tog kazališta postavio redatelj Dražen Ferenčina, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Dubrovniku.

Ravnateljica Kazališta Marina Držića Jasna Jukić i redatelj Dražen Ferenčina na konferenciji za novinare su podsjetili kako je predstava koja govori o djevojčici Tonkici iz ne baš sretne obitelji, praizvedena 2004. godine u zagrebačkoj Maloj sceni, u režiji slovenske redateljice Mateje Koležnik i koja se na repertoaru zadržala nekoliko godina.

Redatelj Ferenčina izrazio je zadovoljstvo što prvi put gostuje u Dubrovniku, istaknuvši kako je predstava i edukativna i zabavna te kako će biti zanimljiva i mladim gledateljima, ali i njihovim roditeljima.

U predstavi sudjeluju glumci dubrovačkog kazališta Helena Kovačić, Glorija Šoletić, Edi Jertec i Hrvoje Sebastijan. Scenograf je Marin Gozze, kostimografkinja Ljerka Grljević, a skladateljica Paola Dražić Zekić.

Premijera u Kazalištu Marina Držića najavljena je za petak, 8. travnja.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙