FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gostovanje Slovenskog mladinskog gledališča u ZKM-u

Autor: vlar
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - U sklopu ciklusa Europsko kazalište u ZKM-u, Slovensko mladinsko gledališče (SMG) iz Ljubljane predstavit će se zagrebačkoj publici od 3. do 5. travnja s trima predstavama, a gostovanje će otvoriti "Paklena naranča", uprizorena po kultnom tekstu Anthonyja Burgessa, u režiji Matjaža Pograjca.

"Predstava "Paklena naranča" o 15-godišnjem Alexu koji ekstremnim nasiljem reagira na svijet oko sebe bit će prikazana u nedjelju, 3. travnja, a u ponedjeljak, 4. travnja, na programu je dramatizacija pjesme Marine Cvetajeve "Vampir", u režiji Ivice Buljana. Gostovanje završava u utorak, 5. travnja, uprizorenjem romana F.M. Dostojevskog "Zločin i kazna", u režiji Diega de Brea, najavila je danas na konferenciji za novinare ravnateljica SMG-a Uršula Cetinski.

Predstave "Paklena naranča" i "Zločin i kazna" imat će titlove s prijevodom na hrvatski jezik, dok će gledatelji "Vampira" dobiti kratki sinopsis predstave na hrvatskom jeziku, što će, kaže Cetinski, biti dovoljno za praćenje predstave.

Ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč istaknula je da je riječ o tri iznimno atraktivne predstave, značajne u kontekstu slovenskog teatra, a kojima ZKM nastavlja praksu predstavljanja najzanimljivijih europskih i svjetskih kazališnih ostvarenja. ZKM bi se na pozornici SMG-a trebao predstaviti krajem svibnja.

Podsjetila je i kako je ZKM u siječnju ove godine vrlo uspješno gostovao na daskama Jugoslavenskog dramskog kazališta u Beogradu, čiji uzvratni posjet u Zagrebu očekuju krajem lipnja, također s tri predstave.

Ciklus "Europsko kazalište u ZKM-u" pokrenut je 2006. godine s nakanom da se zagrebačkoj publici omogući uvid u kretanja na recentnoj europskoj kazališnoj sceni.

(Hina) xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙