FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija neće poduprijeti novu rezoluciju o Libiji

Autor: mhaj
MOSKVA , 26. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u utorak izjavio kako Rusija ne namjerava poduprijeti novu rezolucije UN-a o Libiji, kojom se predviđa pribjegavanje sili, jer bi to moglo pridonijeti eskalaciji sukoba u toj sjevernoafričkoj državi, prenijeli su u utorak mediji.

Agencija Interfax prenosi kako je Lavrov kazao da Rusija neće poduprijeti bilo koju rezoluciju koja bi mogla pridonijeti produbljenju građanskog rata u Libiji. Ali, ako rezolucija "omogućuje hitan prekid nasilja i poziva strane u sukob za pregovarački stol, Rusija će rezoluciju u potpunosti poduprijeti", rekao je Lavrov.

Rusija, koja ima pravo veta u UN-ovu Vijeću sigurnosti, bila je suzdržana 17. ožujka, kada je izglasana rezolucija 1973 kojom je dopuštena intervencija međunarodnih koalicijskih snaga protiv Moamera Gadafija u Libiji i početak zračnih napada. Lavrov je tada upozorio na opasnost da takva intervencija postane i "kopnena", a to bi bio iznimno rizičan potez s nesagledivim posljedicama.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙