FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija i Grčka s libijskom vladom razgovarale o primirju

Autor: akoz
RABAT, 23. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Rusija i Grčka razgovarale su s libijskom vladom o provedbi prekida vatre, izvijestila je službena libijska novinska agencija JANA, nakon što izgleda da su se vladine postrojbe povukle s bojišnica u gradu Misrati koji nadziru pobunjenici.

JANA je izvijestila da je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov libijskom premijeru Al-Bagdadi Al-Mahmudiju u subotu rekao da bi Moskva mogla poslati promatrače koji bi nadzirali primirje i otvorili put nalaženju mirnog rješenja.

Lavrov je prijedlog Mahmudiju iznio u telefonskom razgovoru, izvijestila je JANA. "Rusija je uz libijski narod", prenijela je agencija njegove riječi.

Lavrov i Mahmudi su u razgovoru "istaknuli provedbu primirja koje je najavila Libija", navela je JANA.

"Stajalište Rusije je usredotočeno na mirno rješenje i njenu spremnost da pošalje promatrače za nadzor primirja. Lavrov je istaknuo da je Rusija o tome obavijestila Ujedinjene narode". Moskva izvješće još nije komentirala.

JANA je izvijestila da je Mahmudi razgovarao i s grčkim kolegom Georgeom Papandreuom i "ponovio libijsku predanost rezolucijama Ujedinjenih naroda" kao i mirovnoj inicijativi Afričke unije. Izvor iz grčke vlade potvrdio je kontakt i rekao da je do njega došlo na inicijativu libijske strane.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙