FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Episkop Lukijan vodio uskrsno bogoslužje u Dalju

Autor: vsik
DALJ, 24. travnja 2011. (Hina) - Središnja proslava Uskrsa po julijanskom kalendaru za osječko-poljsku i baranjsku eparhiju održana je u daljskoj crkvi Svetog Dimitrija, gdje je uskrsno bogoslužje vodio osječko-poljski i baranjski episkop Lukijan, koji je poželio da trajni mir zavlada u srcima svih ljudi.

Episkop je pročitao poslanicu patrijarha srpskog Irineja u ime Srpske pravoslavne crkve za Uskrs 2011. u kojoj se posebno upozorava na današnje probleme gdje su "ljudski moral i dobrobit ljudi zgaženi i u kojem vlada sebičnost, nasilje i ostalo što narušava ljudsko dostojanstvo". Ističe se kako je poslanje kršćana da vjeruju u život kao najveću vrijednost i Isusa koji je pobijedio smrt.

"Zato oprostimo sve jedni drugima jer to nas uči uskrsli Krist", stoji među ostalim u uskrsnoj poslanici Srpske pravoslavne crkve.

Episkop Lukijan vjernicima je čestitao Uskrs riječima "Hristos voskrese, vaistinu voskrese" te posvetio hranu.

U osječkoj donjogradskoj crkvi Uspenija presvete Bogorodice, uskrsno bogoslužje vodio je osječki paroh protojerej-stavrofor Ratomir Petrović, koji je vodio i sinoćnju obrednu liturgiju na kojoj su vjernici ophodnjom oko crkve i drugim tradicionalnim običajima iskazali svoje vjerovanje u uskrsnuće Isusa Krista.

(Hina) xvsik yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙