FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 20. travnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

BARCELONA - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Barceloni koji se igra na zemljanoj podlozi, on je u susretu 2. kola svladao petog igrača svijeta Šveđanina Robina Soderlinga sa 6-2, 6-4 nakon sat i 22 minute igre. Bio je ovo drugi međusobni susret Dodiga i Soderlinga i prva pobjeda našeg igrača.

Dodigu je ovo prva pobjeda protiv nekog igrača koji se nalazi među prvih 10 na ATP ljestvici, a ostvario ju je protiv dvostrukog finalista Roland Garrosa, jedinog "Grand Slam" turnira koji se igra na zemlji.

Dodig će u 3. kolu igrati protiv pobjednika susreta između Nijemca Simona Greula i Kanađanina Miloša Raonića.

VARAŽDIN/KOPRIVNICA - U finalu hrvatskog nogometnog Kupa igrat će Varaždin i Dinamo. Varaždnici su u uzvratnom polufinalnom susretu na svom travnjaku svladali Cibaliju sa 3-0 (0-0), te tako nadoknadili zaostatak od 0-1 iz prvog dvoboja, dok je Dinamo kao gost u Koprivnici svladao Slaven Belupo sa 1-0 (0-0) i potvrdio plasman u finale s obzirom da je u prvoj utakmici u Zagrebu bio uspješniji sa 4-1.

Varaždinci su svog šestog nastupa u finalu stigli s dva gola Vugrineca (48, 85-11m) i jednim Škvorca (80).

Dinamo je do pobjede u Korpivnici stigao pogotkom Tomečaka u 86. minuti.

Finalne utakmice na rasporedu su 11. i 25. svibnja.

REZULTATI POLUFINALA (u zagradama su rezultati prvih utakmica):

Varaždin - Cibalia 3-0 (Vugrinec 48, 85-11m, Škvorc 80) (0-1)

Slaven Belupo - Dinamo 0-1 (Tomečak 86) (1-4)

ZAGREB - Rezultati susreta 7. kola Lige za prvaka PH za košarkaše:

Zagreb CO - Cibona 89-78

Zabok - Cedevita 64-100

Igrano u utorak:

Zadar - Split 86-63

Alkar - Borik Puntamika 70-71

TABLICA:

1. Cedevita 7 7 0 14 +100

2. Zagreb CO 7 6 1 13 + 78

3. Zadar 7 5 2 12 +109

4. Borik Puntamika 7 3 4 10 - 28

5. Split 7 3 4 10 - 37

7. Cibona 7 2 5 9 - 35

6. Alkar 7 2 5 9 - 42

8. Zabok 7 0 7 7 -145

ZAGREB - Naša najbolja skijašica Ana Jelušić najavila je danas na konferenciji za novinare da iduću sezone neće skijati, nego pokušati izliječiti astmu s kojom se bori od početka karijere.

"Ovo mi je najteža odluka u karijeri i životu jer skijanje je moj život. Odlučila sam pauzirati godinu dana i za to vrijeme pokušati sanirati problem s astmom i vratiti se. Postoji i mogućnost da ne nastavim skijati ali o tome zasad još ne želim niti razmišljati", izjavila je 25-godišnja Riječanka.

Ova skijaška sezona bila je za Anu Jelušić daleko ispod njezinih očekivanja i postavljenih ciljeva u Hrvatskom skijaškom savezu. Odluku Ane Jelušić podržao je i njezin trener Zoran Sabol koji će također pauzirati sljedeću sezonu, a ako se Ana ne vrati vrhunskom skijanju bit će na raspolaganju Hrvatskom skijaškom savezu.

Ana se sa problemima sa disanjem bori već deset godina i ukoliko ovo bude stvarno i njezin definitivni prekid karijere Hrvatske nakon odlaska Janice Kostelić, lani Nike Fleiss i sada Jelušić nakon puno godina neće imate skjašice koja će postizati zapaženije rezultate u Svjetskom kupu.

ZAGREB - Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su peto mjesto u klasi 470 na "Spring Cupu" u Francuskoj u konkurenciji 72 posade, izvijestio je danas Hrvatski jedriličarski savez. Fantela i Marenić su od prvog dana bili među deset najboljih posada, a borba za prvo mjesto vodila se između japanske posade Harada/Yoshida i Novozelanđana Snow–Hansena i Saundersa. Odluka je pala u zadnjem plovu regate, a slavili su Harada i Yoshida.

LEDRO BEZZECCA - Dvojica najboljih hrvatskih biciklista Robert Kišerlovski (Astana) i Vladimir Miholjević (Acqua e Sapone) nalaze se u odličnoj formi dva i pol tjedna uoči starta za njih najvažnije utrke sezone, "Gira d'Italia". Nakon druge etape utrke "Giro del Trentino", posljednje provjere forme uoči "Gira", vožene od Droa do Ledro Bezzecce u dužini od 184 kilometra Kišerlovski se nalazi na osmom, a Miholjević na devetom mjestu ukupnog redoslijeda. Kišerlovski i Miholjević su u drugoj etapi ciljem prošli kao 14., odnosno 25. u skupini vozača sa 25 sekundi zaostatka za pobjednikom, Francuzom Thomasom Voecklerom (Europcar).

U ukupnom redoslijedu vodstvo je preuzeo Talijan Michele Scarponi (Lampre) sa 12 sekundi prednosti ispred drugog Portugalca Tiaga Machada (RadioShack) i 14 ispred trećeg Talijana Vincenza Nibalija (Liquigas). Osmi Kišerlovski zaostaje 38, a deveti Miholjević 40 sekundi.

HUY - Belgijanac Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja klasične biciklističke utrke "Fleche Wallonne" vožene od Charleroija id vrha uspona na Muur de Huy u dužni od 201 kilometra. Gilbert je sjajnu formu, bio je pobjednik i nedjeljne utrke "Amstel Gold Race", potvrdio izvrsno odvezenim završnim usponom od 1.3 kilometra ne dozvolivši u niti jednome od konkurenata da mu se približi. Drugo i treće mjesto zauzeli su Španjolci Joaquin Rodriguez (Katjuša) i Samuel Sanchez (Euskaltel) s tri, odnosno pet sekundi zaostatka.

Tjedan klasičnih utrka u Ardenima završava u nedjelju najcjenjenijom u nizu od tri utrke, "Liege-Bastogne-Liegeom", a Gilbert će imati priliku postati prvi vozač s pobjedama na svim tim utrkama u istoj godini nakon Talijana Davidea Rebellina kojemu je to uspjelo 2004.

BARCELONA - Iz španjolskog nogometnog prvaka Barcelone objavili su kako jedan od njezinih najboljih igrača Andres Iniesta ima pravo nastupa u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Reala u Madridu za tjedan dana nakon što je Europski nogometni savez (UEFA) prihvatio prigovor kluba na moguću kaznu od jedne utakmice neigranja.

Iniesta je, naime, u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Šahtara iz Donecka, koju je Barcelona dobila sa 5-1, dobio parni žuti karton zbog kojega je morao propustiti nevažni uzvrat u Donecku, te se "očistio" od kartona uoči polufinalnih okršaja protiv Reala. Delegat utakmice optužio je Iniestu da je namjerno isprovocirao žuti karton, te je predložio dodatnu utakmicu kazne za veznjaka Barcelone. No, u UEFA-i su odlučili odbiti taj prijedlog.

"Iniesta će biti na raspolaganju treneru Guardioli za utakmicu u Madridu. Iz UEFA-e su također objavili kako Iniesta neće snositi nikakve financijske posljedice", objavila je Barcelona.

NEW YORK - Krilni centar LA Lakersa Lamar Odom (31) izbran je za najboljeg šestog igrača u košarkaškoj NBA ligi. On je od američkih novinara dobio 513 od mogućih 585 bodova. Lamar Odom je ove sezone imao prosjek od 14.4 koša, 8.7 skokova i 3 asistencije po utakmici. U Lakerse je stigao 2004. godine, te je dva puta bio prvak NBA lige sa momčadi iz Los Angelesa, 2009. i 2010. Ujedno, on je prvi igrač Lakersa koji je dobio nagradu za najboljeg šestog igrača lige.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙