FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mesić uputio sućut obitelji Ivice Vidovića

Autor: mvra
ZAGREB, 18. travnja 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić uputio je brzojav sućuti obitelji glumca Ivice Vidovića koji je umro danas nakon teške bolesti u 72. godini u Zagrebu.

"S tugom i osjećajem nenadoknadivog gubitka primio sam vijest o preranoj smrti doajena hrvatskog glumišta, gospodina Ivice Vidovića", naveo je ministar u sućuti glumčevoj obitelji.

"Taj virtuozni talent koji je osvajao publiku s dasaka mnogih hrvatskih kazališta te zračeći s filmskog platna, trajno je urezan u temelje hrvatske kulture. Njegove interpretacije, posebice likova modernog repertoara, za koje je ovjenčan brojnim nagradama, među kojima se posebno ističu odlikovanje Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, nagrada Fabijan Šovagović za trajan trag u povijesti hrvatskog filma kao i nagrada Grada Zagreba, sjaje kao zvijezda vodilja mnogim generacijama mladih glumaca", stoji u sućuti.

U impozantnoj biografiji Ivice Vidovića, posebno se ističu uloge samotnih intelektualaca, a njegova glumačka karizma možda je u najvećoj mjeri došla do izražaja u ulogama Servantesa u televizijskoj seriji "Naše malo misto" te Inspektora Vinka u istoimenoj seriji.

Obilazeći cijelu Hrvatsku svojim Teatrom Rugantino, donio je radost i oplemenio publiku kojoj nije svakodnevno dana mogućnost uživanja u kazališnoj umjetnosti.

Pozitivnu energiju Ivice Vidovića kojom je zračio sa pozornice i u privatnom životu teško će biti nadomjestiti, naveo je ministar, izražavajući svoju sućut ožalošćenoj obitelji i svim poklonicima umjetnosti tog barda hrvatske dramske umjetnosti.

(Hina) pp/xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙