FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilok: počelo 16. vukovarsko lutkarsko proljeće

Autor: zdra
ILOK, 11. travnja 2011.(Hina) - Predstavom "Mačak u čizmama" Charlesa Perraulta Scene "Martin" Hrvatskog doma iz Vukovara u Iloku je počelo 16. vukovarsko lutkarsko proljeće, na kojem će ovaj tjedan bit izvedeno stotinjak lutkarskih predstava 16 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Mađarske.

Osim u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku predstave će se prikazati u brojnim mjestima u Vukovarsko-srijemskoj županiji te Orašju (BiH). Ulaz na sve predstave je besplatan, osim u Vinkovcima.

Na 16. vukovarskom lutkarskom proljeću, koje se tradicionalno održava u tjednu uoči Velikog tjedna i Uskrsa, sudjeluju Zagrebačko kazalište lutaka, vukovarska Scena "Martin", zadarsko Kazalište lutaka, riječko Gradsko kazalište lutaka, osječko Dječje kazalište "Branka Mihaljevića", mostarsko Kazalište lutaka (BiH) i Kazalište "Licem u licem".

Predstave će prikazati i Tigar Teatar, zagrebačka Tvornica lutaka, Kazalište Virovitica, čakovečka Kazališna družina Pinklec, zagrebačko Lutkarsko kazalište IBM, Hrvatsko kazalište Pečuh (Mađarska), Kazalište Dubrava, Kazalište Maštaonica i Dječje kazalište "Ivane Brlić Mažuranić" iz Slavonskog Broda.

U Iloku i Vukovaru održat će se i lutkarske radionice, a u Vukovaru seminar i radionica "Nastajanje lutke" za odgojitelje i učitelje te izložba "Šibenski festival djeteta - 50 godina festivala u Šibeniku".

Na prigodnoj svečanosti večeras će u Hrvatskom domu u Vukovaru biti uručene Povelje za životno djelo Vukovarskoga lutkarskog proljeća koje će ove godine primiti Zvonko Festini i Zvjezdana Bučanin.

Vukovarsko lutkarsko proljeće organiziraju Hrvatski centar UNIMA i Kazališna družina "Asser Savus" iz Vinkovaca.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙