FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisivanje peticije u organizaciji HSP-a

Autor: vsik
OSIJEK,19. travnja 2011.(Hina) - Hrvatska stranka prava organizirala je danas u svim županijskim središtima potpisivanje peticije "o zaštiti međunarodno ugroženoga suvremenoga hrvatskog identiteta, državnog suvereniteta i ustavnog uređenja Republike Hrvatske" koja će se, kako je rekao predsjednik te stranke Daniel Srb, potpisivati dok se ne skupi 100.000 potpisa.

Kod spomenika dr. Anti Starčeviću na glavnome osječkom trgu, na kojem se potisivala peticija, Srb je rekao da se ona potpisuje "zbog posljednjih nemilih međunarodnih događaja vezanih za sramotne drakonske zatvorske kazne" hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haagu, koje su ugrozile identitet Republike Hrvatske i njezin međunarodni ugled, te "nagrizle" njezin suverenitet i ustavni poredak.

"U pet točaka Hrvatska stranka prava traži da se trenutačno zaustave aktivnosti oko završetka pregovora s EU-om do održavanja parlamentarnih izbora, obustavu progona hrvatskih branitelja zbog djelovanja u Domovinskom ratu i trenutačno puštanje iz zatvora svih dosad procesuiranih u Republici Hrvatskoj, ukidanje zakona o općem oprostu i reviziju njegove primjene, zatim podizanje optužnica protiv odgovornih u Srbiji zbog zatvaranja Hrvata u koncentracijske logore te osnivanje saborskog istražnog povjerenstva zbog utvrđivanja odgovornosti i okolnosti nezakonite predaje transkripata tzv. brijunskih razgovora", rekao je Daniel Srb.

Posebno je istaknuo da je HSP bio jedina stranka koja je 1996. godine upozorila na opasnost od suradnje s Haagom i donošenja Ustavnog zakona o suradnji Hrvatske s Haagom. Dodao je kako su i pokojni predsjednik Vlade Ivica Račan, i Sanader i Kosor, bivši predsjednik Republike Hrvatske Mesić i sadašnji predsjednik Josipović jednako odgovorni "što su suđeni hrvatski generali i što je osuđena cijela Hrvatska".

Sramotnim je ocijenio to što je "Hrvatska za ratne zločine 'zaboravila' optužiti one koji su odgovorni što je, među ostalima, kroz srpske koncentracijske logore prošlo i 500 djece" te za sva stradanja kroz koja je prošao hrvatski narod za vrijeme velikosrpske agresije.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙