FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP "Dr. Ante Starčevića" protiv protuvladinih prosvjeda

Autor: pgas
SPLIT, 24. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednica HSP-a "Dr. Ante Starčevića" Ruža Tomašić izjavila je danas da se njezina stranka protivi protuvladinim prosvjedima, posebice odlascima prosvjednika pred stanove političkih dužnosnika.

"Nisam za prijevremene izbore, ne zato što štitim HDZ, nego zato što je premijerka Jadranka Kosor rekla da će provoditi borbu protiv korupcije pa neka sada nastavi tu borbu i neka se krene i protiv 'onih drugih'", kazala je Tomašić, naglasivši kako se protukorupcijski program "mora provoditi i protiv 'lijevih' i protiv 'desnih', jer lopov je lopov".

Po njezinim riječima nije dovoljno da onaj "tko je ukrao" provede u zatvoru nekoliko godina, nego je nužno provoditi mjere po načelu "vrati (ukradeno) pa u zatvor".

Tomašić se usprotivila ustroju vlasti u BiH bez dvaju HDZ-a (HDZ BiH i HDZ 1990.). "Ne kažem da su dva HDZ-a cvijeće, ali ako su izabrani s 90 posto glasova hrvatskih birača u BiH, onda sam tužna da u vlast u toj zemlji ulaze stranke koje su dobile 10 posto hrvatskih glasova u BiH jer one ne mogu zastupati Hrvate u BiH", istaknula je Tomašić.

Predsjednica HSP-a "Dr. Ante Starčevića" danas je nazočila potpisivanju pristupnice toj stranci dosadašnjeg dopredsjednika splitskog Autohtonog HSP-a Damira Ćosića Rode.

„HSP 'Dr. Ante Starčevića' ima više od 15.000 članova, a očekujemo da će nam pristupati dosadašnji članovi Autohtonog HSP-a Dražena Keleminca i HSP-a Daniela Srba te ćemo 'pokupiti' članstvo iz tih stranaka“, kazala je Tomašić.

(Hina) xpgas yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙