FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 19. travnja

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 19. travnja koje ćemo popratiti fotografijama:

KIJEV - Na poziv ukrajinskog i francuskog predsjednika, hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će na sastanku na vrhu o sigurnoj i inovativnoj upotrebi nuklearne energije, čime će se u Kijevu obilježiti 25. godišnjica černobilske tragedije. Ukrajina zajedno s Europskom unijom i zemljama G-8 kojima predsjeda Francuska, saziva donatorsku konferenciju za prikupljanje sredstava za izgradnju zaštitnog oklopa radi konačne sanacije postrojenja nuklearne elektrane u Černobilu. I hrvatska je vlada za to donirala 1,1 milijuna kuna. Istovremeno bit će održan i sastanak na vrhu na temu sigurnog i inovativnog korištenja nuklearne energije koja je aktualizirana nedavnim događajima u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima. Na marginama kijevskog summita, predsjednik Josipović održat će bilateralni susret s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem.

BAKAR - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor potpisat će s gradonačelnikom Grada Bakra Ugovor o prijenosu nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Bakru, u svrhu izgradnje Industrijske zone "Kukuljanovo" (10.15 sati, Gradska uprava Grada Bakra, Primorje 39).

ZAGREB - Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove obavit će razgovor kandidatima koji udovoljavaju uvjetima za predsjednika i članove povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Grupe progresivnog saveza socijalista i demokrata te budući predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz dolazi u Zagreb na poziv SDP-a i obratit će se SDP-ovim zastupnicima u Saboru. (11 sati, Mala vijećnica Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6). Konferencija za novinare Schulza i predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića bit će u 12.15 sati u Hrvatskom saboru, u dvorani Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održat će konferenciju za novinare na temu Akti gradonačelnika

(12 sati, Gradska uprava, Trg S. Radića 1).

ZAGREB - U organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj održat će se konferencija "Politika tržišnog natjecanja u EU - utjecaj na hrvatsko gospodarstvo". Na konferenciji će biti riječi o politici tržišnog natjecanja u EU, zaštiti tržišnog natjecanja u Hrvatskoj , iskustvima hrvatskih tvrtki glede tržišnog natjecanja na stranim tržištima te osiguravanju pravičnog tržišnog natjecanja (9,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U kabinetu grafike HAZU bit će otvorena izložba "Prvaci hrvatskog plakata / Chikos, Crnčić, Krizman, Babić". Djela četvorice akademika bit će izložena u povodu 150. godišnjice HAZU, a govore o počecima i razvoju plakatnog oblikovanja na našim prostorima (19 sati, Strossmayerov trg 12).

RIJEKA - Utakmica Svjetske vaterpolske lige Hrvatska - Italija (17 sati, plivalište Kantrida).

ZADAR - Susret 7. kola košarkaške Lige za prvaka Zadar - Split (20 sati, dvorana Višnjik).

SPLIT - U Zavodu HAZU-a održat će se svečano otvaranje znanstvenog, književnog i izdavačkog programa "Marulićevi dani". Ta će manifestacija će trajati do 21. travnja ove godine kao prvi dio cjelokupnih "Marulićevih dana". Drugi dio "Marulićevih dana" je Festival hrvatske drame i autorskog kazališta i trajat će od 26. travnja do 3. svibnja 2011. godine.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙