FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stotine ljudi u Gazi odale počast ubijenom Talijanu

Autor: akoz
GAZA, 18. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Stotine Palestinaca se u ponedjeljak okupilo u simboličkoj pogrebnoj povorci za propalestinskog talijanskog aktivista kojeg su u Pojasu Gaze ubili militanti bliski al Kaidi.

"Vittorio, Vittorio", izvikivalo je mnoštvo dok je tijelo Vittorija Arrigonija u drvenom lijesu umotanom u palestinsku zastavu policija iznosila iz mrtvačnice u vozilo kojime će biti prebačen u susjedni Egipat a potom u Italiju.

Arrigoni, star 36 godina, nađen je zadavljen u petak u napuštenoj kući. Salafiti, džihadistička skupina povezana s al Kaidom, otela je Arrigonija i u četvrtak zaprijetila da će ga ubiti ukoliko se ne oslobodi njihov čelnik kojeg je prošlog mjeseca uhitio Hamas.

Arrigoni je živio u Gazi od 2008. godine kada je doputovao brodom koji je prevozio humanitarnu pomoć.

Ministarstvo unutarnjih poslova Pojasa Gaze pod upravom Hamasa na svojim internetskim stranicama objavilo je slike trojice osumnjičenih za njegovo ubojstvo. Druga dvojica osumnjičenih već su u pritvoru.

"Imamo mnogo informacija i vjerujemo da nismo daleko od toga da uskoro dođem do ubojica...Imamo sve informacije", rekao je dužnosnik Hamasove vlade Ghazi Hamad.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙