FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno sukobi u Gazi

Autor: vmrs
GAZA, 7. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Izraelsko topništvo i helikopteri uzvratili su u četvrtak na napad protutenkovskom raketom kojom je iz Pojasa Gaze pogođen izraelski autobus u kojem je više ljudi ranjeno, a jedan tinejdžer teško.

Izraelske su snage odmah uzvratile i gađale razne lokacije Pojasa Gaze. Ubile su jednog 50-godišnjaka i ranili najmanje osmero ljudi, među kojima i jednu četverogodišnju Palestinku, objavile su palestinske zdravstvene vlasti.

Prvi put od siječnja 2009. izraelski je helikopter strojnicom gađao neku metu u Gazi.

Zvuk paljbe iz helikoptera čuo se u središtu grada, a palestinski izvori kažu da su gerilci uzvraćali pucnjavom na helikopter.

Gerilci su ispalili i dvije rakete daljeg dometa u Izrael, kažu ti izvori. Nema podataka o tome je li tko u tom napadu stradao.

Glasnogovornik izraelske policije Mickey Rosenfeld rekao je da je ranjenima u autobusu pomoć pružena na licu mjesta. Šef hitne službe rekao je za izraelski radio da su najteže ranjene helikopterima prevezli u bolnicu. Po njegovim riječima, vojska je potvrdila da je autobus sa školskom djecom pogođen protutenkovskom raketom.

(Hina) xvm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙