FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lieberman: Hamas ne može postavljati uvjete primirja

Autor: kgab
JERUZALEM, 11. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Izrael ne smije dopustiti Hamasu da postavlja uvjete primirja, u čijoj uspostavi posreduju UN i Egipat, nakon nedavne eskalacije sukoba, izjavio je u ponedjeljak izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman.

Tijekom doći smirila se situacija u Pojasu Gaze i južnom Izraelu nakon četiri dana prekoganičnog nasilja u kojemu je poginulo 19 Palestinaca.

Lieberman, koji je na čelu ultranacionalističke stranke Yisrael Beiteinu, koalicijskog partnera u vladi premijera Benjamina Netanyahua, rekao je za izraelski radio da će Hamas iskoristiti svako primirje za pregrupiranje prije novog sukoba i krijumčarenje oružja.

"Naš glavni cilj mora biti zaustavljanje krijumčarenja oružja, a nakon njega rušenje Hamasovog režima. Sve dok Hamas... nastavlja pokretati terorističke napade... to je neprihvatljivo", kazao je.

Posljednje rasplamsavanje sukoba počelo je u četvrtak kada su militanti iz Hamasa, koji upravlja Pojasom Gaze, ispalili protutenkovsku raketu na izraelski školski autobus teško ranivši jednog tinejdžera. U izraelskoj odmazdi zračnim udarima život je izgubilo 19 Palestinaca a militanti su nastavili ispaljivati rakete iz Gaze na Izrael.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙