FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalić, Rohatinski s čelnicima SB-a i MMF-a

Autor: rtom
ZAGREB, 16. travnja 2011. (Hina) - Predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovali su na proljetnoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB) u Washingtonu gdje su s čelnicima tih ustanova razgovarali o sadašnjim i budućim hrvatskim projektima, priopćilo je u subotu ministarstvo financija.

Izaslanstvo, koje je predvodila ministrica financija Martina Dalić i guverner Željko Rohatinski u petak je bilo na sastanku u okviru tzv. Nizozemske konstituence Svjetske banke, kojoj pripada i Hrvatska.

O provedbi postojećih projekata/zajmova SB-a u Hrvatskoj te o budućoj suradnji i pripremi novih projekata, hrvatsko izaslanstvo razgovaralo je s Philippeom Le Houerouom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju, s Peterom Harroldom, direktorom za Hrvatsku i Rudolfom Janom Treffersom, izvršnim direktorom SB-a.

Istaknuta je znatna suradnja SB-a u okviru zajma za razvojnu politiku kojim se daje financijska podrška Programu gospodarskog oporavka (PGO) Hrvatske.

Jedna od komponenti zajma odnosi se na jačanje fiskalne održivosti i konsolidaciju rashoda proračuna. Druga komponenta zajma usmjerena je na poticanje rasta privatnog sektora kroz financiranje niza mjera koje utječu na smanjenje administrativnih i regulatornih zapreka u poslovanju, piše u svome priopćenju ministarstvo.

S Antoniom Borgesom, direktorom MMF-ova Odjela za Europu, s Ageom Bakkerom, izvršnim direktorom u MMF-u i voditeljicom misije MMF-a za Hrvatsku Zuzanom Murgasovom izaslanstvo je razgovaralo o gospodarskim zbivanjima u svijetu i makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj.

Izvijestili su sugovornike o mjerama koje Hrvatska poduzima u svrhu ubrzanja gospodarskog oporavka, navodi se u priopćenju.

U Washingtonu se hrvatsko izaslanstvo sastalo i s predsjednikom Interameričke banke (IDB) za razvoj Luisom Albertom Morenom te s izvršnim direktorom u IDB-u Yasusukeom Tsukagoshim.

(Hina) xrt/pp yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙