FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković s Vandorenom o posjetu Barrosa i Fuelea

Autor: dpos
ZAGREB, 4. travnja 2011. (Hina) - Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Zagrebu šefa Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paula Vandorena, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Razgovarali su o nacrtu rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda o sudjelovanju Europske unije u radu UN-a te je pritom ponovljena potpora Hrvatske navedenoj rezoluciji.

Razmotrene su i aktivnosti vezane uz organizaciju posjeta Hrvatskoj predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barrosoa i povjerenika Europske komisije za proširenje i politiku susjedstva Štefana Fülea, 7. i 8. travnja, navodi se u priopćenju.

Plenković i Vandoren razgovarali su i o dinamici hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom te planovima za zatvaranje preostalih poglavlja do kraja lipnja ove godine.

Državni tajnik Plenković izvijestio je šefa Delegacije Paula Vandorena i o tijeku organizacijskih aktivnosti za summit podunavskih država u Vukovaru, koji će se održati 29. travnja, stoji u priopćenju MVPEI-a.

(Hina) xpp/xbcav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙