FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 16. do ponedjeljka 18. travnja

Autor: kgab
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 16. do ponedjeljka 18. travnja.

SUBOTA, 16. travnja

-------------------

WASHINGTON - Proljetno zasjedanje Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke na kojemu će sudjelovati hrvatsko izaslanstvo. Izaslanstvo hrvatskog ministarstva financija predvodi ministrica financija Martina Dalić, a Hrvatske narodne banke guverner HNB-a Željko Rohatinski.

BUDIMPEŠTA - Najavljeni su prosvjedi protiv promjena mađarskog ustava, koje, po mišljenju brojnih kritičara, donose diskriminaciju nekih društvenih skupina te omogućuju konsolidaciju vlade desničarskog premijera Viktora Orbana. Parlament bi trebao glasovati o novom ustavu u ponedjeljak.

ABUJA - Predsjednički izbori u Nigeriji na kojima se favoritom smatra sadašnji predsjednik Jonathan Goodluck. Etnički složena država od 250 različitih skupina, Nigerija je podijeljena na uglavnom muslimanski sjever i kršćanski jug. Iza Južnoafričke Republike drugo je najveće gospodarstvo subsaharske Afrike i najveća izvoznica sirove nafte na kontinentu te sedma u svijetu po zalihama prirodnog plina. Nigerija ima 154,7 milijuna stanovnika.

HAVANA - Kongres kubanske vladajuće Komunističke partije na kojemu bi se trebala povrditi "socijalistička priroda" kubanske revolucije i odlučivati o velikim gospodarskim reformama u jednoj od posljednjih jednostranačkih komunističkih država u svijetu.

NEDJELJA, 17. travnja

---------------------

FINSKA - Parlamentarni izbori.

TOKYO - Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će Japan gdje će se sastati s premijerom Naotom Kanom i ministrom vanjskih poslova Takeakijem Matsumotom.

PONEDJELJAK, 18. travnja

------------------------

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primit će predsjednicu bugarskog parlamentarnog Odbora za europske poslove i kontrolu europskih fondova Moniku Panajotovu i predsjednika Odbora za vanjsku politiku i obranu Dobroslava Dimitrova.

LUXEMBOURG - Sastanak ministara vanjskih poslova EU-a.

BUDIMPEŠTA - Mađarski parlament glasovat će o novom ustavu.

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙