FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: likovna kolonija "Prijatelji u gostima"

Autor: vhor
KARLOVAC, 16. travnja 2011. (Hina) - U karlovačkom Domu za odgoj djece i mladeži s poremećajem u ponašanju, održava se ovog vikenda Međunarodna likovna kolonija „Prijatelji u gostima“ s devedesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Mađarske.

Ravnateljica Doma Nataša Horvat, kazala je danas na svečanosti otvorenja kolonije da ta manifestacija u proteklih deset godina oplemenjuje život štićenika u toj ustanovi, doprinosi njihovoj socijalizaciji, a Dom se prema ukupnoj javnosti prezentira na način koji ruši barijere i stigme. Važna su i djela koja nastaju na kolonijama, a ostaju Domu, koji ih koristi da bi nagradili svoje donatore za raznu robu i usluge potrebne Domu za svakodnevni život.

Jedan od sudionika, akademski slikar Ahmet Ibukić iz Bihaća kazao je kako dolazi na ovu likovnu koloniju jer vjeruje u umjetnost kao terapiju. Napisao je knjigu „Rad i umjetnost kao terapija“ te tvrdi da se svi ljudi, posebno oni s teškoćama, baveći se nekim vidom umjetničkog rada oslobađaju od negativne energije i pune pozitivnom.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙