FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 2. do ponedjeljka 4. travnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 2. travnja, nedjelju, 3. travnja i ponedjeljak, 4. travnja:

Subota, 2. travnja

-----------------------------------

SVETI IVAN ZELINA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisustvovat će u Svetom Ivanu Zelini humanitarnoj nogometnoj utakmici između Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Svetog Ivana Zeline (11 sati, Gradski stadion).

SPLIT - U Splitu će se održati izvještajno-tematska konvencija županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije (10,30 sati, kino Central, Trg Gaja Bulata bb). Završetak konvencije predviđa se u 12,30 sati, a na njoj će sudjelovati predsjednik SDP-a Zoran Milanović, saborski zastupnik Branko Grčić, član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić, predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević, predsjednik županijskog SDP-a Arsen Bauk, saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović te drugi.

Nedjelja, 3. travnja

-------------------------------------

SISAK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisustvovat će u Sisku obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv mina. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (10 sati, zgrada Sisačko-moslavačke županije). Izjavu za novinare predsjednik će dati u 10,45 sati. Nakon toga, predsjednik Josipović nazočiti će prezentaciji minske situacije na terenu (Komarevo-Stari Klobučak) te se potom u Mošćenici susresti sa stanovnicima Ulice kralja Tomislava, neposredno uz minsko polje. U naselju Kolonija kod Petrinje predsjednik će se susresti sa stanovnicima tog naselja, neposredno uz minsko polje, a nakon toga posjetit će obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo "Tišinić". Potom će obići izložbu knjiga ogranka Matice hrvatske Petrinja.

Ponedjeljak, 4. travnja

-------------------------------------

VELA LUKA - U brodogradilištu Montmontaža Greben u Vela Luci održat će se svečana ceremonija porinuća i krštenja broda koji će nositi ime u čast prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, prve žrtve Domovinskog rata, Josipa Jovića, koji je na Uskrs, 31. ožujka 1991. izgubio život braneći slobodu, demokraciju i teritorijalni integritet Republike Hrvatske u redarstvenoj akciji "Plitvice". Ceremoniji će prisustvovati članovi obitelji Josipa Jovića te ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko s izaslanstvom MUP-a. Početak svečane ceremonije očekuje se u 11,30 sati. Nakon prigodnog obraćanja direktora brodogradilišta Mladena Žanetića i ministra Karamarka, brod će se blagosloviti uz kumstvo majke poginulog redarstvenika Marije Jović.

ZAGREB - Pripremno ročište u "aferi Spice", zatvoreno za javnost, na kojem bi se trebao odrediti datum početka suđenja osmorici optuženih da su Podravku oštetili za više od 400 milijuna kuna. Sudac Siniša Pleše koji će voditi i suđenje u ovom slučaju zakazao je ročište nakon što je proučio jedan od najopsežnijih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa na više od 40 tisuća stranica (9 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Svečano otvorenje 20. Dana hrvatskog filma. Tom prigodom Vatroslavu Mimici bit će uručen Zlatni Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za životno djelo. Također, bit će prikazan odabir premijernih naslova koji su uvršteni u program konkurencije 20. Dana hrvatskog filma koji će trajati do 9. travnja (20,30 sati, Kino Studentski centar, Savska cesta 25).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙