FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potporu generalima dao i biskup Mile Bogović

Autor: aspa
ZAGREB, 16. travnja 2011. (Hina) - Na prosvjednom skupu protiv jučerašnje presude Haaškog suda hrvatskim generalima, koji se održava na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, okupilo se po policijskim procjenama oko 10 tisuća ljudi, a po procjeni organizatora čak 50 tisuća sudionika, koji su stigli u Zagreb iz svih dijelova Hrvatske.

Okupljeni su posebno toplo pozdravili ličko-senjskog biskupa Milu Bogovića, koji je rekao da nije sebi mogao dopustiti da šuti kad treba govoriti. Naglasio je da je Komisija HBK još prije 10 godina upozorila na loš odnos hrvatske vlasti prema Haaškom sudu. Molimo se da Gospodin da snagu osuđenim generalima, rekao je i pozvao ljude da ih podrže svojim molitvama.

U ime Udruge hrvatskih branitelja '90-'96. Mario Slaviček optužio je sadašnju i bivše hrvatske vlasti, nazivajući ih izdajicama i lopovima i naglasio kako ih "osuđuje za izdaju".

Više tisuća prosvjednika s hrvatskim zastavama na svaki spomen bivših i sadašnjih hrvatskih dužnosnika skandiraju "lopovi, lopovi, izdaja, izdaja" i slično.

Na Trgu je tramvajski promet obustavljen, a na pozornici se smjenjuju govornici, koji oštro kritiziraju vlast, poručujući da mora otići.

Prema najavama, skup je prijavljen do 15 sati, kada će se nazočnima predstaviti zaključci skupa i zahtjevi hrvatskoj vlasti

(Hina) xaspa/xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙