FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK: istraga protiv šestorice, od njih dvojica inspektora

Autor: pgas
SPLIT, 15. travnja 2011. (Hina) - USKOK je naložio provedbu istrage protiv šestorice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, a protiv četvorice je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora, objavio je danas USKOK na internetskoj stranici.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, kao inspektor splitskoga područnog ureda porezne uprave, od 15. prosinca 2010. do 1. travnja 2011. u Splitsko-dalmatinskoj županiji u više navrata omogućio četvorici okrivljenika nelegalno držanje automata za igre na sreću, navodi se u Uskokovu priopćenju. Po dogovoru za obećanu nagradu prvookrivljenik nije obavio cjelovit nadzor i učinio sve kako bi se procesuirao prekršaj po zakonu o igrama na sreću.

Tako je četvorici okrivljenika više puta pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 30.000 kuna, oštetivši državni proračun, objašnjava se u pripoćenju. Također se osnovano sumnja da je drugookrivljenik, kao inspektor šibenskog područnog ureda porezne uprave, od 18. listopada 2010. do 1. travnja 2011., u Šibensko-kninskoj županiji na isti način omogućio dvojici okrivljenika nelegalno držanje automata za igre na sreću. Tako je dvojici okrivljenih vlasnika pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 30.000 kuna, oštetivši državni proračun, stoji u prioćenju.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙