FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jahta "Elisabeth" udarila u ribarsku brodicu "Deliju"

Autor: zjur
SPLIT, 9. travnja 2011. (Hina) - U sudaru jahte "Elisabeth" na kojoj je bilo devet slovenskih državljana i ribarske brodice "Delija" sa tri člana posade poslije ponoći u Kaštelanskom zaljevu nije nitko ozlijeđen, rečeno je danas u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Glasnogovornica Marina Halužan je rekla kako su u trenutku sudara dva člana posade s ribarske brodice pala u more te da nisu ozlijeđeni, ali je ribarici probijena oplata i iskrivljena ograda.

Do havarije je došlo oko 3 sata poslije ponoći na izlasku iz marine u Kaštel Sućurcu gdje je 15-metarska jahta "Elisabeth" udarila u ribarsku brodicu "Delija" na kojoj su tri ribara izvlačila mrežu. Nakon havarije nadležne su službe utvrdile kako je zapovjednik jahte, slovenski državljanin, imao 1,2 promila alkohola u krvi.

Zbog ugrožavanja sigurnosti plovidbe inspektor splitske Lučke kapetanije zapovjednika jahte prekršajno je kaznio 10 tisuća kuna.

Slovenski državljani unajmili su jahtu od zagrebačke čarter tvrtke Noa jedrenje d.o.o. Vlasnik ribarske brodice splitska je tvrtka "Fidelis".

(Hina) xzjur xmc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙