FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još nije počeo očevid o istjecanju opasnih kemikalija

Autor: vvar
VARAŽDIN, 8. travnja 2011. (Hina) - Još nije počeo policijski očevid koji bi trebao razjasniti uzroke istjecanja opasnih kemikalija u bazen skladišta tvrtke "Jakom" u Kelemenu, mjestu blizu Ludbrega, a po izvješću inspektora zaštite okoliša, okoliš nije onečišćen.

Glasnogovornica varaždinske Policijske uprave (PU) Marina Kolarić kaže da sve mjerodavne službe na mjestu događaja poduzimaju mjere i radnje iz svojeg djelokruga te da je u tijeku čišćenje i osiguravanje uvjeta za provedbu policijskog očevida. Njime bi trebalo utvrditi i je li istjecanje kemikalija doista uzrokovao provalnik, odnosno je li netko nasilno ušao u krug tvrtke i namjerno isprevrtao bačve s opasnim kemikalijama.

Po podatcima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Županijski centar 112 u Varaždinu jutros je oko 9 sati zaprimio dojavu vlasnice "Jakoma" koja je prijavila provalu u skladište s kemikalijama. Navela je da je provalnik uzrokovao istjecanje kemikalija, ali da istječu u zaštitni bazen u sklopu skladišta pa nema opasnosti za onečišćenje tla. O tome događaju Centar 112 je izvijestio mjerodavne službe.

Po izvješću inspektora zaštite okoliša, u skladišni su bazen istekle neutvrđene količine sumporne, mravlje i octene kiseline, vodikova peroksida, natrijeva hipoklorida i destilirane vode. Okoliš nije onečišćen, osim što se zbog miješanja kemikalija u zaštitnom bazenu u zraku osjeća neugodan miris. Sanacija je u tijeku.

(Hina) xvvar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙