FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vidošević: učiniti sve za oslobađajuću presudu u Haagu

Autor: sobr
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević izjavio je danas kako je potrebno učiniti sve da konačna presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču bude oslobađajuća, kao i generalu Ivanu Čermaku, u čiju je obranu svjedočio u Haagu.

"Za sve nas koji smo aktivni sudionici tog vremena ovakve presude izgledaju i nepravedno i bolno, no kako postupak nije okončan moramo uložiti sve napore da bi konačna presuda bila bitno drukčija", kazao je Hini Vidošević koji je u vrijeme "Oluje" 1995. bio ministar gospodarstva.

"Svak tko se bavio ili se bavi politikom u Hrvatskoj na ovom slučaju mora naučiti da naši unutarnji politički obračuni ili bilo kakvi pojedinačni interesi nikada više ne smiju otvoriti prostor onima izvan Hrvatske, koji gledajući vlastite interese ugrožavaju vitalne interese samostalne i suverene Hrvatske", dodao je Vidošević.

Kazao je kako se neizmjerno raduje oslobađajućoj presudi generalu Čermaku, kojem je bio svjedok tijekom postupka.

"Još jednom ponavljam, vjerujem da će konačna presuda generalima Gotovini i Markaču omogućiti povratak u domovinu kao i generalu Čermaku", kazao je Vidošević.

(Hina) xso ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙