FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 14. travnja

Autor: dmak
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 14. travnja:

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a na dnevnom se redu, među ostalim, nalazi pokretanje postupka sukoba interesa protiv Zdravka Ronka, zastupnika u Hrvatskome saboru i gradonačelnika Grada Požege te donošenje odluke Povjerenstva po podnesenoj prijavi sukoba interesa protiv Ivana Šukera, zastupnika u Hrvatskome saboru (16 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Skup potpore "Hrabra srca, uzdignute glave, molitvom za hrvatske branitelje i generale", u organizaciji pripadnika specijalne policije, gardijskih postrojba i dragovoljaca Domovinskog rata. Okupljanje će početi u 16,30 do 17 sati na parkiralištu u Šarengradskoj ulici kod Ciboninog tornja. U 17 sati predviđeno je formiranje mimohoda koji će se kroz gradske ulice uputiti na Svetu misu za sve hrvatske generale, u katedrali s početkom 18 sati.

ZAGREB - Obilježavajući 20 godina od prvih višestranačkih izbora u Republici Hrvatskoj fakultet političkih znanosti i GONG pozivaju na četvrti, u nizu od pet skupova, na temu izbora: "20 godina izbora - osvrt na izborne manipulacije" (17 sati, Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6)

ZAGREB - U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) održat će se konferencija za medije o temi "Spremnost Republike Hrvatske za potrese i prezentacija projekta Safequake" s namjerom upoznavanja javnosti s pravilima, preporukama i uputama za pravilno reagiranje u slučaju potresa. (10 sati, DUZS, Nehajska 5)

ZAGREB - Španjolsko veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom (NSK), Austrijskim kulturnim forumom, Talijanskim institutom za kulturu i Veleposlanstvom Poljske izvijestiti će o zajedničkim događanjima kojim će se obilježiti "Dan knjige 2011". Javno čitanje u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice (13 sati, NSK, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Predstavljanje međunarodnog istraživačkog projekta "Povijest europske fotografije 1900. do 1938.". Publikacija u kojoj je obuhvaćeno 35 europskih država, zamišljeno kao enciklopedijsko izdanje u tri dijela, a prvi dio bit će predstavljen u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) (12 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Otvaranje dviju izložaba u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU): "Arhitektura za humaniji svijet - Jugoslavenski paviljon Vjenceslava Richtera za Expo 58" tematizira ulogu propagandnih izložbi od druge polovice 1940-tih do sredine 1960-tih godina u promociji nacionalnog identiteta. Izložba "Za aktivnu umjetnost - Nove tendencije pedeset godina poslije (1961.-1973.)", okupit će sva važna djela i umjetnike tog pokreta i ukazati koliko su njihove ideje i danas aktualne i svježe, prisutne i primjenjive u umjetnosti i srodnim disciplinama (19 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

RIJEKA - Program ovogodišnje manifestacije Riječke ljetne noći predstavit će se na konferenciji za novinstvo na kojoj će sudjelovati intendantica riječkoga HNK Nada Matošević i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel (10 sati, salon Grada Rijeke, Korzo 16)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙