FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 14. travnja

Autor: jnah
ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 14. travnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor 23. sjednicu nastavlja raspravom o izmjenama Zakona o rudarstvu. Važećim Zakonom o rudarstvu propisana je obveza nositelja odobrenja za istraživanje mineralnih sirovina i koncesionara za eksploataciju mineralnih sirovina da nadoknade štetu koju prouzrokuju provođenjem istraživanja ili eksploatacijom mineralnih sirovina, osim ako se dokaže da je šteta nastala uslijed više sile, radnjom oštećenika ili treće osobe. No, predloženim izmjenama propisala bi se i obveza fizičkim i pravnim osobama, koje vrše istraživanje i eksploataciju bez potrebnih odobrenja, da nadoknade štetu vlasniku za zauzeto zemljište, odnosno državi za vrijednost mineralne sirovine, kao i troškove sanacije zemljišta (9,30 sati, Hrvatski sabor, trg sv. Marka 6).

(*)ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (u 10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Sjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Na dnevnom se redu, među ostalim, nalazi pokretanje postupka sukoba interesa protiv Zdravka Ronka, zastupnika u Hrvatskome saboru i gradonačelnika Grada Požege te donošenje odluke Povjerenstva po podnesenoj prijavi sukoba interesa protiv Ivana Šukera, zastupnika u Hrvatskome saboru (16 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Skup potpore "Hrabra srca, uzdignute glave, molitvom za hrvatske branitelje i generale", u organizaciji pripadnika specijalne policije, gardijskih postrojba i dragovoljaca Domovinskog rata. Okupljanje će početi u 16,30 do 17 sati na parkiralištu u Šarengradskoj ulici kod Ciboninog tornja. U 17 sati predviđeno je formiranje mimohoda koji će se kroz gradske ulice uputiti na Svetu misu za sve hrvatske generale, u katedrali s početkom 18 sati.

ZAGREB - Obilježavajući 20 godina od prvih višestranačkih izbora u Republici Hrvatskoj fakultet političkih znanosti i GONG organiziraju četvrti, u nizu od pet skupova, na temu izbora: "20 godina izbora - osvrt na izborne manipulacije" (17 sati, Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6)

ZAGREB - U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) održat će se konferencija za medije o temi "Spremnost Republike Hrvatske za potrese i prezentacija projekta Safequake" s namjerom upoznavanja javnosti s pravilima, preporukama i uputama za pravilno reagiranje u slučaju potresa. (10 sati, DUZS, Nehajska 5)

ZAGREB - Španjolsko veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom (NSK), Austrijskim kulturnim forumom, Talijanskim institutom za kulturu i Veleposlanstvom Poljske izvijestiti će o zajedničkim događanjima kojim će se obilježiti "Dan knjige 2011". Javno čitanje u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice (13 sati, NSK, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Predstavljanje međunarodnog istraživačkog projekta "Povijest europske fotografije 1900. do 1938.". Publikacija u kojoj je obuhvaćeno 35 europskih država, zamišljeno kao enciklopedijsko izdanje u tri dijela, a prvi dio bit će predstavljen u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) (12 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Otvaranje dviju izložaba u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU): "Arhitektura za humaniji svijet - Jugoslavenski paviljon Vjenceslava Richtera za Expo 58" tematizira ulogu propagandnih izložbi od druge polovice 1940-tih do sredine 1960-tih godina u promociji nacionalnog identiteta. Izložba "Za aktivnu umjetnost - Nove tendencije pedeset godina poslije (1961.-1973.)", okupit će sva važna djela i umjetnike tog pokreta i ukazati koliko su njihove ideje i danas aktualne i svježe, prisutne i primjenjive u umjetnosti i srodnim disciplinama (19 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

RIJEKA - Program ovogodišnje manifestacije Riječke ljetne noći predstavit će se na konferenciji za novinstvo na kojoj će sudjelovati intendantica riječkoga HNK Nada Matošević i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel (10 sati, salon Grada Rijeke, Korzo 16)

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emtiranja najave događaja za 14. travnja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙