FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Slavonski domaći kulen i kobasice"

Autor: tper
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - U Ministarstvu poljoprivrede danas je predstavljena knjiga trojice autora, Antuna Petričevića, Krste Benčevića i Gorana Kušeca, "Slavonski domaći kulen i kobasice", drugo dopunjeno i izmijenjeno izdanje.

Izdavač knjige, koja ima 222 stranice, je osječka tvrtka EU Agro Hrvatska.

Knjiga sadrži poglavlja o razvoju proizvodnje slavonskog domaćeg kulena i kobasice, njihovu suvremenu proizvodnju, o sustavu ocjenjivanja, organizirano djelovanje u proizvodnji i prodaji slavonskog domaćeg kulena i kobasica, marketingu, zaštiti naziva i podrijetla.

U knjizi je dat sustavan i cjelovit prikaz nastanka i razvoja proizvodnje slavonskog domaćeg kulena i kobasica, rečeno je na predstavljanju.

Knjiga je ujedno i prvi cjelovit opis jednog izvornog i tradicionalnog domaćeg proizvoda od mesa, koji s njom dobiva stvarnu i znanstvenu podlogu kao hrvatski nacionalni proizvod s podrijetlom, njegovim zemaljskim prostorom i sadržajem.

Redoviti profesor Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Bela Njari, koji je jedan od recenzenata knjige, kazao je kako je riječ o vrijednom djelu, jedinstvenom u našoj zemlji.

Iz djela je razvidna cjelokupna problematika koja se odnosi na tu vrlo zahtjevnu i opsežnu proizvodnju te se bez zadrške može preporučiti, istaknuo je.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙