FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD slavi 20 godina postojanja

Autor: vmom
ZAGREB/LONDON, 14. travnja 2011. (Hina) - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u petak, 15. travnja, slavi 20 godina djelovanja, priopćeno je u četvrtak iz EBRD-a.

Od početka djelovanja u 1991. EBRD ima ključnu ulogu u gospodarskoj preobrazbi regije koja se prostire od Baltika do Mongolije, preko srednje i istočne Europe, Balkana, bivšeg Sovjetskog Saveza i, u novije vrijeme, Turske, navodi se u priopćenju.

EBRD je uložio preko 60 milijardi eura u projekte osuvremenjivanja gospodarstva i razvoj privatnog sektora u tim zemljama. Nadalje, banka je uključila treće strane u financiranje, čime su omogućena ukupna ulaganja u vrijednosti gotovo 180 milijardi eura.

"Regija je učinila golem napredak u proteklih 20 godina i EBRD je vrlo zadovoljan što je pridonio tome napretku", kazao je predsjednik EBRD-a Thomas Mirow prigodom obilježavanja obljetnice.

Banka je ulaganjima zahvatila široke segmente gospodarstava u regiji u kojoj djeluje, s primarnim ciljem promoviranja održivog tržišnog gospodarstva koje može zajamčiti viši standard života i veći prosperitet, navodi se dalje u priopćenju.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙