FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaplast očekuje rast prihoda

Autor: vhor
KARLOVAC, 18. ožujka 2011. (Hina) - Tvrtka za preradu plastike Kaplast proslavila je danas četrdesetu obljetnicu poslovanja, a prigodnoj svečanosti u tvorničkom krugu u Kupljenskom kod Vojnića bio je nazočan i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač.

Tvrtka Kaplast regionalni je lider u proizvodnji plastične ambalaže, posebno nosiljki za piće, a trenutno ima 65 zaposlenih.

Direktor i vlasnik tvrtke Želimir Feitl kazao je da, prema ugovorenosti poslova i popunjenosti kapaciteta, Kaplast ove godine očekuje 70 posto veći ukupan prihod od prošlogodišnjeg.

Ministar Popijač istaknuo je kako ta tvrtka, koja je u protekle četiri godine uložila 8,5 milijuna eura u proizvodni pogon i visoko sofisticiranu tehnologiju, efikasna i lako upravljiva, a uz sposobnost i požrtvovnost obitelji Feitel potpuno spremna za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Najveći interes stranih ulagača danas je u energetiku i turizam, a na žalost vrlo malo je onih koji bi ulagali u hrvatsku industriju, ali dolazi vrijeme da Hrvatska ubere rezultate višegodišnjeg stvaranja preduvjeta za privlačenje industrijskih investicija, jer je geografski dobro pozicionirana, ima riješenu prometnu infrastrukturu, 360 poduzetničkih zona i kvalitetan ljudski potencijal, naglasio je.

Čestitajući obitelji Feitl obljetnicu župan Ivan Vučić pozvao je sve gospodarstvenike da poput njih ne odustaju u traženju kvalitetnih rješenja.

Predsjednik HGK - Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman kazao je da je Kaplast dio uspješne izvozne bilance Karlovačke županije, jer je jedna od rijetkih županija koja ima veći izvoz od uvoza.

Županija je prošli mjesec zabilježila pad nezaposlenosti za 4,7 posto u odnosu na veljaču prošle godine, rastu i investicije, kazao je Kuzman dodajući da se nazire izlazak iz krize prije svega zahvaljujući velikim tvrtkama, Alstomu, HS produktu, Karlovačkoj pivovari, KIM-u i PPK-u, ali i srednje velikim tvrtkama poput Kaplasta.

(Hina) xvhor ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙