FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić u Kini S Huom i Medvedevom

Autor: kgab
ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić boravi u višednevnom posjetu Kini gdje sudjeluje na Boao forumu i gdje je u četvrtak održao kraće susrete s kineskim i ruskim predsjednikom, Huom Jintaom i Dmitrijem Medvedevom, priopćeno je iz ureda bivšeg predsjednika.

Mesić se sastao s kineskim predsjednikom uoči otvaranja 10. Boao foruma, koji je proglašen azijskim ekvivalentom Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, a koji se održava na otoku Hainanu u Južnokineskom moru.

Forum okuplja velik broj državnika i političara, kako onih na dužnostima tako i bivših, kao i gospodarstvenike, predstavnike nevladina sektora i medija.

Mesić će govoriti na radnom ručku u subotu na temu perspektive svjetskog gospodarstva. Uz još neke druge sudionike, na tom će panelu govoriti i bivši francuski premijer Jean-Pierre Raffarin.

Azijski forum u Boaou osnovan 2001. godine je nevladina i neprofitna međunarodna organizacija. Nakon desetogodišnjeg razvoja, Forum je postao platforma na visokom nivou za dijalog Azije s vladama, industrijskim i trgovinskim krugovima drugih zemalja o značajnim azijskim i globalnim poslovima.

(Hina) xpp/xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙