FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 14. travnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 14. travnja.

ZAGREB - Na sjednici Skupštine Hrvatske gospodarske komore (HGK) bit će razmotreno izvješće o radu HGK za prošlu godinu. Skupština će uz ostalo raspravljati i o izvješću Nadzornog odbora o pregledu završnog računa HGK za 2010. godinu (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Čelnici Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat na konferenciji za novinare govorit će o privatizaciji hrvatskih brodogradilišta. Predstavnici Sindikata ponovno će zatražiti ukidanje zabrane ugovaranja novih poslova i prihvaćanje programa restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta (10,30 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV).

RIJEKA - U Brodogradilištu 3. maj bit će isporučen tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija "Velebit" koji je u riječkom brodogradilištu izgrađen za zadarsku Tankersku plovidbu (13,00 sati, Brodogradilište 3. maj).

ZAGREB - Ovogodišnja, 7. međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina započet će panelom "Gdje smo i kuda idemo", a tijekom dvodnevne konferencije razgovarat će se o nizu aktualnih tema vezanih za nekretnine, projektima u razvoju, vizijama za budućnost na hrvatskom tržištu nekretnina, kao i o tržištu nekretnina u regiji. Organizator konferencije je tvrtka Filipović poslovno savjetovanje, a okupit će brojne domaće i inozemne stručnjake, od developera, investitora, bankara, arhitekata do građevinara, ekonomista, savjetnika itd. (9,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Financijsko-poslovni mjesečnik Banka organizator je okruglog stola pod nazivom "Životno osiguranje - ulaganje u budućnost". Na tom će se skupu razgovarati o uvjetima za brži rast životnih osiguranja, najčešćim zabludama građana, poreznom statusu životnih osiguranja te mogućnosti da država uvede poticaje za ulaganja u životna osiguranja (10,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači izdano 739 odobrenja za građenje što je 15 posto manje u usporedbi s veljačom prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Za zgrade je izdano 649 odobrenja ili 88 posto svih odobrenja, a za ostale građevine 90 odobrenja odnosno 12 posto. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u veljači iznosila je 1,44 milijarde kuna. To je 35 posto manje od 2,22 milijarde kuna, koliko je iznosila u prošlogodišnjoj veljači. Većina tog iznosa odnosno 1,04 milijarde kuna odnosi se na radove na zgradama dok su radovi na ostalim građevinama vrijedni 395,3 milijuna kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙