FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalna radionica o zelenoj javnoj nabavi

Autor: mbuj
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - U ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva održana je dvodnevna nacionalna radionica o zelenoj javnoj nabavi kako bi se hrvatske službe osposobile za prijelaz na javnu nabavu koja će manje onečistiti okoliš.

Primjenom sustava zelene javne nabave omogućav se nabava proizvoda s manjim opterećenjem na okoliš i, istodobno, otkrivaju troškovi uporabe i odlaganja koji u drukčijem postupku mogu izmaknuti pozornosti. Tako se štedi novac i štiti okoliš, kaže se u priopćenju iz ministarstva.

Sudionicima seminara - predstavnicima ureda za središnju javnu nabavu, ministarstava, Hrvatske gospodarske komore i drugima - predstavljeni su primjeri najbolje prakse u državama članicama Europske unije, što će im olakšati rad na razvoju nacionalne strategije zelene javne nabave.

Seminar je održan u okviru Programa izgradnje kapaciteta Mediteranskog programa za okoliš (H2020 CB/MEP). Inicijativu "H2020" pokrenuli su ministri zaštite okoliša Euromediteranskog partnerstva na sastanku u Kairu 2006. kako bi Mediteran postao čistiji do 2020. Pritom se upozorava na izvore koji uzrokuju 80 posto ukupna onečišćenja Sredozemlja - komunalni otpad, otpadne vode i industrijsko onečišćenje.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙