FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić za crnogorski list: Hrvatska traži rezultate

Autor: dram
PODGORICA, 13. travnja 2011. (Hina) - Hrvatska u ovom trenutku traži rezultate i nije potrebno gubiti vrijeme na unutarstranačke polemike, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić u razgovoru za crnogorski dnevnik Vijesti, tvrdeći da hrvatska vlada ne bi bila učinkovita da Jadranka Kosor nije istodobno i predsjednica HDZ-a.

„Hrvatska vlada ne bi bila dovoljno učinkovita da premijerka Jadranka Kosor nije istodobno i predsjednica HDZ-a“, tvrdi Bebić u razgovoru što su ga u srijedu objavile Vijesti. Bebić je sudjelovao na konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Jadransko-jonske inicijative, koja se protekla dva dana održavlaa u crnogorskom ljetovalištu Bečićima kod Budve.

Odgovarajući na pitanje bi li netko drugi, da je na čelu HDZ-a, istodobno bio i predsjednik vlade, Bebić je rekao da je Hrvatska sada u fazi kada se traže rezultati, objedinjavanje politike i kada ne treba gubiti vrijeme na unutarstranačke polemike.

„Bilo je potrebno objediniti jednu i drugu dužnost. Samo tako je vlada mogla biti učinkovita i rješavati u kraćem razdoblju neke probleme, a da unutarstranačka procedura ne bude predugačka i ne stvori neki prostor koji bi usporio cijeli taj projekt“, kazao je Bebić

Predsjednik Sabora suzdržano je reagirao na novinarsko pitanje kako se osjećao kada je bivši predsjednik vlade Ivo Sanader uhićen, te da li bi uopće bio uhićen da je u isto vrijeme bio i prvi čovjek HDZ-a.

„Vjerujem u ustavno načelo da se nitko ne može smatrati krivim dok pravomoćnom presudom to nije utvrđeno... Niti bilo koga branim, niti optužujem. Često u Saboru kažem da mi nismo ni USKOK ni istražna tijela ni državni odvjetnici, ni suci, te možemo slobodno politički raspravljati, a oni drugi neka rade svoj posao u okviru ustava“, rekao je Bebić

On je ocijenio da će Crna Gora prije nego ostale zemlje u susjedstvu prijeći put pregovora s Europskom unijom i postati članica EU u dogledno vrijeme, te da je s bivšim predsjednikom crnogorske vlade Milom Đukanovićem ostao u „dobrim i prijateljskim odnosima“.

„Često smo razgovarali. Ne mogu presuđivati o unutarnjim političkim stvarima u Crnoj Gori, ali mislim da su se 2006. dogodile epohalne stvari za Crnu Goru, koje su se mogle dogoditi pod vodstvom i inicijativom pojedinih ljudi koji su imali viziju i želju da to ostvare“, kazao je Bebić

(Hina) xdram yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙