FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budva: usvojena deklaracija o suradnji u energetici

Autor: dram
BUDVA, 8. travnja 2011. (Hina) - Ministri zemalja članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (South East European Cooperation Process - SEECP), na sastanku u Budvi u Crnoj Gori usvojili su u petak deklaraciju o jačanju regionalne suradnje i koordinacije u promoviranju energije u kontekstu održivog razvoja i zelenog gospodarstva.

„Zeleno gospodarstvo definira se kao ono koje emitira malo ugljičnog dioksida, učinkovito koristi prirodne izvore i socijalno je uključivo. Buduća ulaganja moraju biti preusmjerena na obnovljive izvore energije, javni promet, energetsku učinkovitost, održivu poljoprivredu i mjere za zaštitu ekosustava i biološke raznolikosti“ rekao je domaćin skupa, crnogorski ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Supredsjednik povjerenstva povjerenstva UN za održivi razvoj Park In Kook, čestitao je zemljama koje su već ugradile koncept zelenog gospodarstva u svoje nacionalne politike i ohrabrio ih da dijele iskustva s drugima.

“Moramo biti oprezni jer ne postoji univerzalno rješenje u pristupu zelenom gospodarstvu. Svaka zemlja mora usvojiti vlastiti pristup zelenom gospodarstvu u skladu sa svojim razvojnim perspektivama i specifičnim uvjetima”, rekao je Park In Kook.

Zemlje sudionice SEECP-a su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Turska.

(Hina) xdram yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙