FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija za jaču zaštitu civila u Libiji

Autor: svuk
LUXEMBOURG, 12. travnja 2011.(Hina) - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague izjavio je u utorak u Luxembourgu da NATO treba pojačati vojne napore radi zaštite civilnog stanovništva u Libiji te pozvao ostale zemlje koje sudjeluju u operaciji da povećaju svoj doprinos.

"Moramo održati i pojačati naše napore u NATO-u. Velika Britanija je dala dodatne zrakoplove koji mogu gađati ciljeve na tlu od kojih prijeti opasnost civilnom stanovništvu. Naravno, bilo bi dobro kada bi i drugi to učinili", rekao je Hague po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a, na kojem je stanje u Libiji jedna od glavnih tema.

S Hagueom se ne slaže španjolski državni tajnik Diego Lopez Garrido, koji smatra da ne treba ništa mijenjati.

"Nema potreba za tim, akcija NATO-a odvija se dobro i ništa ne treba mijenjati", rekao je Lopez Garrido.

O stanju u Libiji ministre zemalja članica EU-a upoznat će šef oporbenog libijskog prijelaznog vijeća Mustafa Mohamed Džalil.

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton rekla je da režim pukovnika Moamera Gadafija mora pasti.

"Posve je jasno da diktator Gadafi ni na koji način ne može više voditi zemlju", rekla je Ashton.

Europska unija spremna je pružiti i vojnu potporu kako bi se osigurala dostava humanitarne pomoći za oporbeno uporište u gradu Misrati, koji je pod stalnim napadima Gadafijevih snaga.

(Hina) xsv ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙