FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centar za autizam "na čekanju"

Autor: dber
ZAGREB, 11. travnja 2011.(Hina) - Zagreb će dobiti Centar za autizam, a objekt će biti izgrađen na gradskom zemljištu osiguranom na lokaciji Oporovec-jug, rečeno je danas na sjednici Odbora za zdravstvo zagrebačke Gradske skupštine, no datum početka gradnje još nije spomenut.

"Cilj nam je potaknuti ovaj projekt koji je započeo pa stao", kazao je predsjednik Odbora Dragan Korolija-Marinić (SDP) navodeći kako je prigoda podsjetiti na važnost Centra za autizam kada se i Zagreb pridružio obilježavanju Svjetskog dana autizma, 2. travnja.

Hrvatska ima oko 8.000 djece i odraslih kod kojih je dijagnosticiran autizam, no ta je brojka sigurno i veća, a o potrebi izgradnje Centra za autizam i socijalizacije djece s autizmom najbolje bi mogli govoriti njihovi roditelji, čulo se na sjednici.

Pročelnica Gradskog ureda za staregijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo je podržala prijedlog za izgradnju Centra za autizam u Oporovcu jug jer je ta lokacija pristupačna i na ravnom terenu te navela da za to postoji mogućnost i bez izrade urbanističkog plana uređenja.

Božica Šimleša, pomoćnica pročelnika Ureda za obrazovanje, kazala je kako procjenjuju da bi izgradnja takvog centra mogla koštati oko 130 milijuna kuna te da im je prva zadaća osigurati novac za projektnu dokumentaciju.

Na Svjetski dan autizma na Trgu bana Jelačića građani su mogli vidjeti izložbu radova djece koja boluju od autizma i upoznati se s radom udruga.

(Hina) xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙