FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Pogledaj me": još ne postoji svijest o autizmu

Autor: pgas
SPLIT, 28. ožujka 2011. (Hina) - Splitska udruga "Pogledaj me" pozvala je danas Vladu RH da se uključi u rješavanje teškoća osoba s autizmom.

"U Hrvatskoj još ne postoji svijest o autizmu te nam je želja da vlada prepozna taj problem i donese akcijski plan za njegovo prevladavanje", izjavila je danas na konferenciji za novinare predsjednica splitske Udruge roditelja, djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra "Pogledaj me" Indira Asanović.

Autizam, kako je objasnila, obuhvaća širok spektar poremećaja, uključujući osamljenost, asocijativno ponašanje te izostanak verbalne i neverbalne komunikacije s okolinom u kojoj autistična osoba živi.

Opća skupština Ujedinjenih naroda donijela je 2007. rezoluciju kojom se 2. travnja proglašava Svjetskim danom svjesnosti o autizmu. Ove godine taj će dan biti obilježen tako što će se u noći s 1. na 2. travnja znameniti objekti (muzeji, kazališta i sl.) i spomenici, u organizaciji udruga civilnog društva, osvijetliti plavom bojom - bojom autizma, rekla je Asanović. Dodala je kako će se u povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu sutra u Splitu održati okrugli stol s temom "Važnost rane intervencije".

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙