FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko: datum izbora je gospodarsko pitanje

Autor: dber
ZAGREB, 26. ožujka 2011.(Hina) - Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko ustvrdio je danas kako je određivanje datuma izbora presudno gospodarsko pitanje i da u SDP-u zato na tome stalno inzistiraju.

"Gospodarska situacija danas je loša i Vlada ne poduzima ništa da bi se ta situacija popravila pa izgleda da datum izbora postaje presudno gospodarsko pitanje razvoja Hrvatske, podizanja životnog standarda i zapošljavanja", kazao je Leko na konferenciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a objašnjavajući zašto u SDP-u inzistiraju da se što prije utvrdi datum parlamentarnih izbora.

Iznio je i stajališta GO SDP-a prema kojem je Hrvatska, u razvojnom smislu, postala talac politike HDZ-a i hrvatske vlade.

"Vlada ne donosi nikakve odluke i sve je podredila ciljevima završetka pregovora s EU i čuvanju, odnosno popravljanju, svoga rejtinga do idućih parlamentarnih izbora. Na taj način troši vrijeme hrvatskih građana i hrvatskog društva", kazao je Leko.

Iznoseći zaključke GO SDP-a na temu "SDP u izbornoj godini" naglasio je da ti zaključci potvrđuju da SDP nije mijenjao svoju politiku prema EU od prvog dana i od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"SDP ostaje predan politici udruživanja u EU, ali to nije jedini cilj naše politike. Cilj nam je omogućiti i reforme te promjene koje osiguravaju bolji život građana Hrvatske, bolju zaposlenost i gospodarski rast", zaključio je Leko.

Napomenuo je i da su danas ustrojili nekoliko općinskih organizacija SDP-a, ali i da su raspustili općinsku organizaciju u Pribislavcima jer se, istaknuo je, "ne ponaša u duhu politike SDP-a i potreba u izbornoj godini".

GO SDP-a imenovao je Šimu Lučina za predsjednika SDP-ovog Savjeta za ljudska prava i civilno društvo.

Na sjednici je usvojen i završni račun SDP-a.

(Hina) xbdj yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙